Света Архијерејска Литургија у Себечевцу

Данас, 7. јула 2017. године, на дан када се родио највећи од жене рођен Свети Јован Крститељ и Претеча Христов, у питомом селу Себечевцу, имали смо троструку радост: радост празника, радост Свете Литургије и радост што је данашњим светим сабрањем началствовао наш Владика Давид.

Мноштво верног народа и деце око своје цркве и свога Епископа сабраних подсетило нас је колико је дивно радовати се у Господу. Нешто посебно у овом селу је што ту постоје две цркве једна до друге. Једна посвећена Светом Архангелу Михаилу а друга Рођењу Светог Јована Крститеља, које као да се грле и ослањају једна на другу, исто као некад, док је живео у пустињи и ослањао се на Анђела Божијег Свети Јован Крститељ.

 Свети Јован Крститељ - светлост пророка

                                              - светлост повижника

                                              - светлост смирења

                                              - светлост покајника

                                              - светлост мученика  

 

Зато нам наш Владика, у овај светли празник, посведочи да нашим животима светлимо ближњима и свету око себе...

Имати светлости у себи значи имати и у срцу носити Христа који је Светлост Живота. Том светлошћу је дисао и живео и за ту Светлост сведочио дивни Претеча Господњи.

Са благословом надлежног пароха јереја Милутина Поповића, трпезу љубави изобилну радошћу и српским гостољубљем припремио је данашњи колачар Срећко Милојевић. Бити колачар у црквама Себечевца не значи само бити добар домаћин него и бити смирен и стрпљив, јер овде се будући колачари већ знају за наредних 25 година. На многаја љета!

 

свештеник Вукман Петровић