Света Архијерејска Литургија у Читлуку

У четвртак 13. јула 2017. године, на дан када Света Црква празнује Сабор светих дванаест Апостола - Павловдан, Епископ крушевачки Господин др Давид служио је Свету Литургију у цркви светог великомученика Георгија у парохији Читлучкој, уз саслуживање Архијерејског намесника крушевачког протојереја–ставрофора Будимира Којића, протојереја–ставрофора Живка Којића, домаћина и старешине храма Светог великомученика Георгија у Читлуку протојереја Радише Вешковца, пароха врбничког протојереја Милоша Костића, пароха беловодског  јереја Мирољуба Симеуновића, протођакона Андрије Јелића, ђакона Душана Југовића и ђакона Милана Здравковића.

Срца свих верних била су испуњена љубаљу и радошћу неизмерном, у радости дочекавши свог Архијереја, литургијски је прослављен и јубилеј Црквене Општине читлучке, која на данашњи дан навршава двадесет година од свог постојања. Том приликом, на предлог Црквене Општине читлучке и благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида, орденом Светог Саве трећег степена одликован је господин Миодраг Аврамовић из Читлука, за показану неизмерну и несебичну љубав према светој Православној Цркви, и парохији читлучкој, такође Архијерејским граматама одликовани су одборници тадашње Црквене Општине, као и добротовори ове парохије.

Ово празнично расположење и духовна радост настављена је Трпезом љубави, коју је припремио старешина цркве Радиша Вешковац са својим парохијанима и Црквеном Општином, који су на овај начин исказали неизмерну љубав свом Епископу као и браћи свештенослужитељима у ресторану Багдала у Крушевцу.

 

Милан Вешковац, вероучитељ