Прослављена слава манастира свете Недеље у Петини код Крушевца

У четвртак, 20. јула 2017. године,  на дан прославе свете великомученице Недеље. Епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Литургију уз саслужење Архијерејског намесника крушевачког протојереја-ставрофора Будимира Којића, архимандрита Филимона из Епархије шабачке, протојереја-ставрофора  Ђорђа Милојковића, умировљених протојерејâ-ставрофора  Милана Вељковића и Слободана Пешића, старешине цркве Лазарице презвитера Жељка Марковића, пароха дворанског презвитера Милана Крстића, као и протођаконâ Драгана Мијајловића и Андрије Јелића.

Након Свете Литургије и литије око манастирске цркве, принесени су славски колачи у част свете великомученице Недеље, док је настојатељница манастира сестра Киријакија, која је уједно и прославила свој имендан, припремила са својим народом Трпезу љубави за цењене госте. 

По повратку у престони град Крушевац, владика је обишао и храм светог пророка Илије у селу Дворане  који је у изградњи, давши им смернице за даљи рад. У храму је сада постављен нови полијејеј са хоросом, док се тренутно завршава иконостас.