Свечано прослављен празник св. Марије Магдалине у Омашници

Празник св. Марије Магдалине, 4. августа 2017. године, свечано је прослављен у храму Свете Тројице у Омашници. Свету Литургију служили су протојереј-ставрофор Љубивоје Радовић, протојереј Милан Поповић, протојереј Мирослав Николић, протојереј Иван Милановић, јереј Далибор Весић, ђакон Стефан Поповић и јерођакон Сергеј (Радивојевић), уз учешће бројног народа. Појањем на Светој Литургији предводили су  протојереј Вељко Гашић и студенти теологије из Крушевца.

Пред окупљеним народом, протојереј-ставрофор Љубивоје Радовић надахнуто је беседио о задатку хришћана на земљи – ,,Да будемо са Господом у све дане нашега живота... Да бисмо могли да остваримо те задатке, које Господ ставља пред нас, потребно је да имамо и оне који ће да нам помажу на том путу. Свака парохија има свог свештеника, свог духовног вођу који треба да води правим путем, путем покајања, путем спасења. Ви сте благодаћу и милошћу Божијом добили овог младог свештеника оца Александра, који треба да то дело Божије обавља овде у овом светом храму и  овој светој парохији. Наравно, он не може ништа да учини без вас. Потребно је да га волите, да његову реч слушате, да заједно са њим чините све да овај храм буде духовно жариште, да се овде пробуди духовни живот у оној мери у којој Господ то очекује од нас ... Трудите се да одржавате храм, да чините све да он буде препознатљив и да се о њему говори, али само у добру...''

Након Свете Литургије, учињен је литијски опход око храма и преломљен славски колач. Домаћин сабрања и славски колачар био је новопостављени парох омашнички јереј Александар Аџић.