Света Литургија у Саборној цркви у Крушевцу

На Празник светих Макавејских мученика,  14. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид служио је Свету Литургију у Саборном храму у Крушевцу. Светој Литургији је претходило велико Јутрење са изношењем Часнога и Животворнога крста Господњег и освештавање воде.
 
Епископу су саслуживали Архимандрит Прокопије (Тајер), протојереји-ставрофори Адам Стевановић и Драгиша Јовановић, протојереји Ненад Радосављевић  и  Александар Ерић, јереји Ненад Драгичевић и Слободан Маринковић, као и протођакон Андрија Јелић.
Чтецирали су г. Марко Ракоњац и г. Ненад Раденковић. По благослову Епископа Давида  беседу је изговорио о. Ненад Драгичевић а за певницом су појали о. Ђорђе Милојковић и о. Перица Стојић са осталим појцима.
 
По завршетку Свете Литургије, Епископ Давид је вернима честитао данашњи празник, подсетивши на наше хришћанске дужности и  на бригу о спасењу. Верни су захватили од освештане воде и као благослов  је понели својим  укућанима на духовну корист, заштиту и радост.
 
Трпезом и послужењем у храмовној трпезарији настављена је светковина данашњег Празника.
 
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић