Света Архијерејска Литургија у манастиру Наупаре код Крушевца

У подножју шумовитог Јастрепца, већ више од шест векова, постојано и смело, бодрена и оживотворавана Духом Светим, обитава наупарска обитељ онаква каква је од Светих Отаца основана,  и узноси Славу Богу у Тројици, исповедајући Оца , Сина и Духа Светога, Тројицу једносуштну и нераздељиву.

У уторак, 15. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид је поводом манастирске славе светог Стефана, уз салужење свештенства Епархије крушевачке, служио Свету Литургију, на којој су молитвено учествовали многобројни верници из овог прелепог краја, али и околних градова Епархије крушевачке. 

По заамвоној молитви, извршен је трикратни опход око Светога храма  у току којега је извршен помен свим уснулим житељима ове свете обитељи.

Нека Пастироначалник Христос, молитвама Светога Стефана Архиђакона и Светога Стефана Деспота српског, дадне да се до скончања века сабирамо у наупарској светињи на челу са нашим Епископом, и да сви заједно Богу песму узносимо. 
Нека Господ поживи оне који животе своје , младост своју и здравље своје оставише у овој светињи. 
 
Слава Теби Господе што нас сабра у овај свети дан, Тебе јединога молимо да нас увек сабираш на свакоме месту Твоје владавине, и да сачуваш обитељ наупарску до скончања века. Амин.