Треће „Покровске свечаности“ у цркви Покрова Пресвете Богородице на Расини

И ове године, по традицији, у септембру месецу одржане су треће "Покровске свечаности" у организацији цркве Покрова Пресвете Богородице на Расини и Прве месне заједнице. Свечаности одржане од 2. до 4. септембра 2017. године.
 
У суботу 2. септембра 2017. године свечаности су отворене концертом Етно групе "Траг" из Бања Луке . Концерт је одржан у порти Покровске цркве. Етно група Траг је вокално-инструментални састав који негује традиционалну музику Балкана. На репертоару групе нашле су се песме из Републике Српске (Босне и Херцеговине), Србије, Црне Горе, Македоније као и сплет руских и циганских песама. 
 
У недељу, 3. септембра, свечаности су настављене Светом Литургијом којом је началствовао јеромонах Макарије, настојатељ манстира Савине у Херцег Новом. На овој Литургији верни народ заједно са свештенослужитељима измолили су  благослов Божији и и Пресвете Богомајке за почетак нове школске године. Истога дана у вечерњим часовима, у сали Крушевачког Позоришта отац Макарије одржао је предавање на тему "Живот у Духу Светоме по св. Симеону Новом Богослову": 
 
 
"Покровске свечаности" завршене су у понедељак, 4. септембра акцијом доборвољног давања крви у просторијама ове цркве. Том приликом прикупљено је 30 јединица ове драгоцене течности. 
 
 
фото Миљан Милетић