Света Архијерејска Литургија у Саборној цркви у Крушевцу

DSC_9507
Епископ крушевачки Господин Давид  је, 10. децембра 2017. године, на празник светог Јакова Персијанца, а у другу недељу Божићног поста, служио Свету Литургију у Саборном храму светог Георгија у Крушевцу. Његовом Преосвештенству су саслуживали: Архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић, старешина Саборне цркве протојереј-ставрофор Љубиша Милошевић, протојереј-ставрофор у пензији Адам Стевановић, протојереј-ставрофор у пензији Цветан Топличанин, протојереј-ставрофор у пензији Слободан Пешић, протојереј-ставрофор Драгиша Јовановић, протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић, протојереји Драгић Илић, протојереј Александар Ерић, презвитер Ненад Драгичевић, протођакони Андрија Јелић и Јован Миленковић.
Чтецирали су вероучитељ г. Марко Цветковић, вероучитељ г. Ненад  Раденковић и теолог г. Марко Ракоњац.
 
Појали су свештеници, појци, теолози и веруочитељи овога храма а у присуству великог броја верника, деце и одраслих, који су се припремили за Свето Причешће и приступили Светој Чаши са вером и страхом Божјим.
 
Благу јеванђелску реч, по благослову Епископа Давида, верном народу изговорио је прота Љубиша Милошевић, тумачећи прочитани одељак из Светог Јеванђеља .
 
У наставку Свете Евхаристије уследила је Трпеза љубави за све вернике и свештенослужитеље.
 
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић