Владика Давид богоослужио у цркви светог Георгија у Читлуку код Крушевца

У недељу Митара и фарисеја, 28.01.2018. године, када прослављамо преподобног Павла и преподобног Гаврила Лесновског, Епископ крушевачки Господин Давид началствовао је литургијским сабрањем у цркви Светог великомученика Георгија у Читлуку, уз саслуживање секретара Епархије крушевачке протојереја-ставрофора Драгог Вешковца, пароха Читлуку и старешине храма протојереја Радише Вешковца, протођакона Андрије Јелића, ђакона Милана Здравковића и храмовног ђакона Душана Југовића. 

За време Свете Литургије чтецирао је чтец г. Зоран Здравковић, а за певницом одговарао вероучитељ г. Милан Вешковац.
 
Велики број верног народа парохије читлучке узео је учешћа у овом светом литургијском сабрању и са великом и неизмерном љубављу и радошћу, дочекавши свог Архијереја и молитвено ушавши у прву припремну недељу Часног поста, када нас Света црква позива да размишљамо о његовом значају, поучени јеванђелским причом о митару и фарисеју, где се као пример истиче цариниково смирење, а насупрот поставља гордост и хвалисање фарисеја.
Овом приликом, на предлог Црквене општине читлучке, а благословом нашег Епископа Давида, орденом Светог Саве другог степена,одликован је господин Томислав Китановић из Читлука, орденом Светог Саве трећег степена одликован је господин Велибор Живковић из Читлука, а Архијерејским граматама господин Богољуб Марковић и господин Ненад Здравковић из Читлука, за показану несебичну љубав према Светој Цркви.
 
Ово празнично расположење и духовна радост настављена је Трпезом љубави коју је припремио старешина цркве Радиша Вешковац са својим парохијанима и Црквеном општином, који су на овај начин исказали неизмерну љубав свом Епископу као и браћи свештенослужитељима у ресторану Вериге у Читлуку.
 
Вероучитељ Милан Вешковац