Једнодневни излет ученикâ веронауке ОШ “Јован Јовановић- Змај“ из Стопање

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида (Перовићa)  изведен је једнодневни излет ученика који похађају Верску наставу старијих разреда у  ОШ "Јован Јовановић Змај" у Стопањи.

У суботу, 02. јуна 2018. године, када се прославља свети мученик Талалеј и преподобни Стефан Пиперски, ученици шестог и седмог разреда у ОШ ''Јован Јовановић- Змај'' из Стопање, предвођени својим вероучитељем Немањом Ћосићем, пошли су на поклоњење манастиру Успенија Пресвете Богородице у Денковцу, где нас је са великом љубазношћу дочекао игуман ове светиње отац Серафим са братијом, ученици су искористили да се окрепе и да се упознају са  лепотом природе у којој се налази сам манастир.  После трпезе љубави наставило се даље. Посећен је и манастир светог великомученика Георгија-Липар у Доњој Сабанти, где љубазност и гостопримство игуманије Тавите није изостало, деца су се упознала са историјом самог манастира и уживала у прелепој архитектури манастирске Цркве. На крају овог једнодневног излета посећен је и манастир Каменац, где нас је са својом срдачношћу и љубављу угостило сестринство ове светиње. Деца су провела време у разговору  са монахињама ове светиње,  искористивши време и за игру у манастирској порти.

Нека би и ово путовање било на корист нашој благочестивој деци да израстају у честите људе на ползу своје Цркве и добро своје Отаџбине.