Прослављени свети цар Константин и царица Јелена у Кукљину код Крушевца

У недељу, 3. јуна 2018. године, у прву недељу по празнику Педесетнице која је посвећена свим светима, када Црква прославља празник светог цара Константина и царице Јелене, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид служио је Свету Архијерејску Литургију у парохији кукљинској, на узвишењу познатијем као "Градиште", по предању мештана где је некада постојао и сâм град, о чему сведоче и темељи града,  у храму посвећеном овим дивним угодницима Божјим.

Његовом Преосвештенству саслуживали су парох кукљински и старешина храма јереј Марко Чуљић, пензионисани парох јасички протејереј Животије Радивојевић и ђакон Милан Здравковић.

На Светој Литургији чтецирао је господин Марко Ракоњац, а за певницом одговарао господин Милан Вешковац.

Храм је био испуњен верним народом парохије, као и из целе наше епархије, који су са великом љубављу и радошћу дочекали свог Архијереја, од кога су на дар добили и Богом надахнуто слово и  поуку данашњег Јеванђеља и Апостола. Након Светог Причешћа, коме су приступили верни, испред храма пререзан је и славски колач данашњег свечара, госпођице Невене Исаиловић, која је са својом породицом припремила и Трпезу љубави.

Овом приликом, окупљени верни народ је од свог Архипастира добио на дар, као благослов за породице и њихове домове, иконице данашњег празника као и свих светих угодника Божјих.

 

Милан Вешковац, вероучитељ