У Саборној цркви светог Ђорђа у Крушевцу представљена књига “Исцелитељ”

3

По благослову Епископа крушевачког Господина Давида, у четвртак 7. јуна 2018. године,  у Саборном храму светог великомученика Георгија у Крушевцу, протојереј-ставрофор Ненад Андрић представио је верном народу своју нову књигу  "ИСЦЕЛИТЕЉ - Свети Нектарије  Егински".

После одслужене вечерње службе и прочитаног Акатиста светом Нектарију Чудотворцу  Егинском , присутним свештеницима и вернима  се  обратио аутор књиге отац Ненад Андрић, свештеник из Ваљева и његов сарадник мр Дарен Миливојевић, који је радио лектуру ове књиге. Испред братства овога храма наше драге госте и вернике  поздравио је  старешина храма протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић отворивши ово духовно вече и промоцију књиге, док је разговор са гостима водила је г-ђа Љиљана Пантелић.

Поменута књига у свом садржају говори о животопису светог Нектарија Егинског, о његовом чудотворењу и исцељењима али и о старцу Нектарију Виталису из Камаризе, који се помиње у тексту Акатиста и који је један од многих верника које је свети Нектарије исцелио .

У парохијском дому по завршеној промоцији књиге припремљено је послужење за  госте и верни народ.