Прослављена слава манастира св. Јована Крститеља у Макрешану

У суботу, 7. јула 2018. године, празник  Рођења св. Јована Крститеља свечано је прослављен у  манастиру св. Јована у Макрешану. Лоши временски услови нису спречили бројне вернике да дођу у овај манастир, а  нарочиту радост изазвао је долазак Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида.

Епископ крушевачки Господин Давид је по доласку најпре осветио новоуређену капелу у манастирском конаку, посвећену св. апостолу Јакову Јерусалимском, а потом служио  свету архијерејску Литургију, уз саслуживање свештеника Добривоја Топличанина и протођакона Андрије Јелића. Чтецирали су студенти теологије Урош Јовановић и Никола Николић. Много људи се причестило Светим Тајнама.

У славу и част св. Јована Крститеља преломљен је славски колач. Славски колачар био је господин Александар Јовановић, а за следећу годину колачарство је преузео господин Ивица Милојевић. Након свете Литургије, гостопримство је у манастирској трпезарији свима указао настојатељ манастира јеромонах Јаков (Симић), који је заједно са колачаром припремио славски ручак. 

Због кише, ове године је, нажалост, изостао културно-уметнички програм у манастирској порти.

 

Сања Николић, вероучитељица