Светом архијерејском Литургијом прослављена храмовна слава у Смиловцу

DSC_2923
Тропар, глас 4. Војсковођо Небеских војски, непрестано те молимо ми недостојни, да твојим молитвама заштитиш нас заклоном крила непропадљиве славе, чувај нас који падамо на колена и усрдно вапијемо: Избави нас од невоља као поглавар Вишњих Сила.
 

У четвртак, 26. јула 2018. године, на дан Сабора св. Архангела Гаврила, црква у Смиловцу прославила је своју храмовну славу.

Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид служио је Свету архијерејску Литургију на којој су саслуживали: Архијерејски намесник ћићевачки протојереј Владица Столић, старешина храма јереј Милош Пешић и протођакон Андрија Јелић.
 
Епископу су чтецирали г-дин Марко Цветковић, г-дин Марко Ракоњац, г-дин Велибор Бркић и г-дин Милијан Ђорђевић, док су за певницом појали г-дин Александар Ђорђевић и г-дин Милан Ђорђевић. Литургији су између осталих присуствовали и председник и потпредседник општине Ражањ г-дин Добрца Стојковић и г-дин Саша Милосављевић.
По прочитаном одељку из Јеванђеља Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид протумачио је данашње Јеванђеље сабраном верном народу.
По завршетку Свете Архијерејске Литургије уследило је освећење жита и резање славског колача.
Свечано и радосно расположење пренело се и у црквеној трпезарији, за Трпезом љубави коју је уприличио данашњи колачар ове светиње г-дин Слоба Марковић са својом породицом, док је колачар за наредну годину г-дин Миодаг Тодоровић из Смиловца.
Трпези љубави присуствовао је и својим доласком увеличао славље и бивши министар инфраструктуре Србије г-дин Велимир Веља Илић, који је између осталих и ово село и овај крај у многоме помогао.
 
Његво Преосвештенство Епископ крушевачки Господин др Давид се и за време ручка обратио окупљенима око Трпезе љубави архипастирском поуком.
 
јереј Милош Пешић