Одржано девето такмичење у лепом писању – калиграфији ,,Коморанско златно перо“

0028

У четвртак, 4. октобра 2018. године, одржано је девето такмичење у лепом писању – калиграфији ,,Коморанско златно перо“ у организацији ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха.

У порти манастира св. Николе у Коморану , поред старе школе из 1821. године , окупило се и ове године мноштво ученика, наставнка, родитеља и верног народа .

Млади калиграфи, исписивали су прелепим ћириличним словима, стихове из изузетно вредног  песничког дела српске књижевности „ Слово љубве“ Светог Стефана Лазаревића. Такмичење надарених ученика у калиграфији одржано је у просторијама школе ОШ ,,Брана Павловић“  у  Љубави. У међувремену, у просторијама старе школе, у порти манастира Св. Николе у Коморану,  одржана је креативна радионица за госте наставнике. Радионицу су одржале наставнице  Верица Соколовић и  Оливера Коларић. Ученици ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха, уприличили су и Изложбу здраве хране.

На почетку културно – уметничког програма, који је изведен у манастирској порти, све присутне поздравила је директорка ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха, Снежана Алексић. Протојереј-ставрофор Милосав Егерић, присутнима пренео је поздраве и благослов Епископа крушевачког Господина др Давида.

Овогодишњи културно-уметнички програм био је инспирисан стиховима песме „ Слово љубве“ Светог Стефана Лазаревића. Стихови о љубави, лепоти и разумевању, обликовали су се у поруку мира, коју смо чули из уста деце, ученика ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха. По завршетку програма, жири је прогласио победнике такмичења и доделио им награде.

ОШ ,,Брана Павловић“ из Коњуха, доделила је, такође, Захвалнице Основним  школама учесницама такмичења и свим такмичарима деветог  такмичења у лепом писању – калиграфији ,,Коморанско златно перо“ .

Вероучирељица

Игуманија манастира Велућа

М. Теодора Спасојевић