Епископ Давид примио ученике хемијско-техничке школе из Крушевца

У уторак, 27. новембра 2018. године, у просторијама Саборне цркве у Крушевцу, Епископ крушевачки Господин Давид примио је ученике крушевачке хемијско-техничке школе из Крушевца, честитавши им на великом успеху.

Наиме, будући кувари, ученици прве године крушевачке хемијско – технолошке школе, освојили су пехар и диплому као свеукупни победници на „Сајму етно хране и пића“ који је током викенда одржан у Београду.

"Ово је пети пут да смо апсолутни победници у свих 12 категорија гастрономије" - рекао је предметни професор Горан Kузманиовић и навео да су испуњени услови учешћа за такмичење, то је, посебна рецептура и начин израде слаткиша и пецива у писаној форми са видео записом.

На специјално уређеном штанду у хали 3 Београдског сајма представљени су свечана, домаћа и дечја торта, ситни и слатки колачи, слана пецива, славски колач, декорација од поврћа, кандирано воће, канапеи, мафини и пекмези.

У конкуренцији од близу 1000 учесника из више земаља, 24 крушевачка средњошколца из подручја рада туризам и угоститељство - смер кувар, оправдали су стечено знање и двомесечну припрему за ово престижно такмичење, рекао је Kузмановић о најавио да их након овог очекују бројни наступи у земљи и иностранству.