Угледни час веронауке у Основној школи ,,Аца Алексић“ у Александровцу

IMG-ae42f1276776612fc8c5d223ba556ef9-V

Последњег новембарског дана, у првој недељи Божићног поста, вероучитељица Драгана Филиповић одржала је Угледни час. Тема часа ,,Човек само срцем добро види“, одмах је заинтересовала, како ученике одељења  IV/1, тако и присутне учитеље и наставнике који су посматрали час.

Вероучитељица је увела ученике у тему, повезујући световно и духовно, односно, Егзиперијевог ,,Малог Принца“ и Јеванђељску причу ,,О сејачу и семену“, светог Матеја Јевађелисте. Ученици су пажљиво пратили, коментарисали и давали закључке, на основу ове две приче.

Све време, док је час трајао, осећала се љубав, једноставност, скромност  и топлина вероучитељице Драгане.  Задовољни и мотивисани ученици су у завршници часа, илустровали делове прича које су чули и давали коментаре у вези радова.

Након прегледања радова, вероучитељица је поделила свим ученицима часопис ,,Светосавско звонце“, који иначе читају и користе на часовима верске наставе.

Анализирајући час, колеге су упутиле похвале вероучитељици Драгани и констатовале да је обрађена тема, односно љубав, суштина нашег битисања, на путу Христовом.

Утисак присутних је, да вероучитељица Драгана никако није имала за циљ да задиви колеге, већ да сведочи веру, као прави Христов следбеник.

 учитељица Марина Милосављевић