Епископ Давид посетио удружење „Моја рода“ у Крушевцу

У уторак, 12. фебруара 2019. године а на празник Света Три Јерарха, у касним поподневним часовима, Епископ крушевачки Господин др Давид је у пратњи свештеника Милана Антонијевића посетио удружење „ Моја рода“ у Крушевцу, центар за психофизичку припрему трудница и породиља, где је свима присутнима као благослов поделио иконе Мајке Божје, Пресвете Богородице.

У пријатној атмосфери, својом архипастирском беседом, Владика Давид је све присутне поучио о значају догађаја који их очекују, не само њих лично већ читав свет Божји, наш народ српски и нашу заједницу. Епископ Давид је бираним речима појаснио појам материнства, указао на Пресвету Богородицу као Узор свим мајкама и потреби што бројнијег рађања. У беседи, Епископ је говорио о свим проблемима са којима се као народ сусрећемо, а чему је узрок управо све ређе рађање, слабљење нас као народа због неодлучности родитеља да се децом прошире и умноже.

На крају обраћања, које су сви са одушевљењем и нетремице слушали, Епископ Давид је благословио све присутне и пожелео дуг живот, добро здравље, да у чврстој вери прођу пут ка родитељству који их очекује и да своју децу васпитавају у вери како би ходили путем Истине.

Презвитер Милан Антонијевић