Братски састанак свештенства Архијерејског намесништва крушевачког

У суботу, 23. марта 2019. године, на село Јасика се излио велики благослов Божији. Овога дана наш свети храм, посвећен св. Прокопију, посетио је наш љубљени родитељ Владика Давид, те служио свету архијерејску Литургију. Један од разлога Владикине посете нама је био братски састанак и исповест свештенства намесништва крушевачког. Епископу су саслуживали парох I мудраковачки крстоносни прота Мирослав Николић, парох јасички прота хаџи Иван Милановић, парох макршански Радојица Радојковић, парох шаначки Далибор Весић, парох дедињски Иван Матић, парох беловодски Раде Радивојевић, епархијски протођакон Андрија Јелићн и ђакон Лазаричке цркве Душан Маговац.

Исповедник крстоносни прота Драгиша Јовановић је сву братију исповедио и уделио савете за узрастање у "меру раста висине Христове". По благослову Епископа, отац Мирослав је произнео беседу на Литургији.

После Свете Литургије братија са својим драгим Владиком прешла је у салу где су уз агапу наставили братско дружење. Отац Мирослав Николић је по благослову прочитао припремљени реферат о посту. У реферату се чула поука о значају поста веома корисна за све нас. На крају смо се растали у љубави и жељи да се ускоро у здрављу видимо.

Прота хаџи Иван Милановић, парох јасички