Света архијерејска Литургија у Појатама

˝Господ мој и Бог мој˝ (Јн. 20,28) узвикује св. ап. Тома видевши Господа пред собом и разрушивши неверовање и себи и поколењима иза себе, јер је сумња нажалост неизбежна у животима сваког од нас. Знајући наше слабости Богочовек Христос, Син Божији, јављањем ученицима након Васкрсења из мртвих, потврдио је своју Божанску моћ,указујући и показујући своје савршенство као и неограниченост природним законима.

У недељу прву по Васкрсу, Томину, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Давид, началствовао је светом архијерејском Литургијом у Храму св. ап. Томе у Појатама уз саслуживање јеромонаха Амвросија, протонамесника Срђана Миленковића и протођакона Андрије Јелића.

Својом очинском беседом, након прочитаног одељка из Јеванђеља по Јовану, наш Архипастир Епископ Давид објаснио је и појаснио савршену заједницу Божанске и човечанске природе у личности Богочовека Христа. 

Након Свете Литургије пререзан је колач овогодишњег колачара Момира Кустурице из Ћићевца, а потом смо у радости са својим Епископом узели учешће у трпези љубави.

При повратку за престони и Богом спасавани град Крушевац, Епископ је обишао и храм Светог Саве у Ћићевцу где је са свештенством овог светог храма, председником Општине г. Златаном Кркићем и Архијерејским намесником протојерејем Владицом Столићем у пријатном разговору употпунио овај диван и радостан дан.

јереј Милош Пешић