Једнодневни излет ученика веронауке ОШ “Јован Јовановић Змај” из Стопање

Једнодневни излет ученика веронауке ОШ “Јован Јовановић Змај” из Стопање, са подручним одељењима Риђевштица, Велуће, Тоболац, Округлица, Стари Трстеник, Доња Омашница, Горња Омашница и Бресно Поље

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида (Перовићa), изведен је једнодневни излет ученика који похађају Верску наставу у подручним одељењима ОШ "Јован Јовановић Змај" у Стопањи.

У суботу 11. маја 2019. године, када се прослављају свети апостоли Јасон и Сосипарт,  ученици од првог до четвртог разреда подручних одељења О.Ш ''Јован Јовановић Змај'' из Стопање, предвођени својим вероучитељима монахињом Теодором Спасојевић, Немањом Ћосићем и Виолетом Јефтић, као и учитељима који предају у тим школама, пошли су на поклоничко путовање, том приликом обишли су храм светог Саве у Краљеву, где су просуствовали светој Литургији на којој су учешће узели и сами ученици. Након одлужене свете Литургије наставило се даље. Посећена је и црква светог великомученика кнеза Лазара у Матарушкој Бањи, где љубазност и гостопримство старешине ове светиње протојереја-ставрофора Љубинка Костића није изостало, деца су се упознали са историјом храма и уживали у прелепој архитектури. За крај овог поклоничког путовања посећен је један од најлепших и најзначајних манастира средњовековне Србије манастир Студеница, где су се ученици упознали са историјатом ове светиње, али и сами показали своје знање о својој историји,  Ученици су провели време у разгледању манастирког комплекса, искористивши време и за игру у манастирској порти.

Нека би и ово путовање било на корист нашој благочестивој деци да израстају у честите људе на ползу своје Цркве и добро своје Отаџбине.