Једнодневни излет ученика веронауке ОШ “Јован Јовановић Змај” из Стопање

60392714_2218768051546694_5284223329421492224_n

Једнодневни излет ученика веронауке ОШ “Јован Јовановић Змај” из Стопање, са подручним одељењима Риђевштица, Велуће, Тоболац, Округлица, Стари Трстеник, Доња Омашница, Горња Омашница и Бресно Поље

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида (Перовићa), изведен је једнодневни излет ученика који похађају Верску наставу у подручним одељењима ОШ "Јован Јовановић Змај" у Стопањи.

У суботу 11. маја 2019. године, када се прослављају свети апостоли Јасон и Сосипарт,  ученици од првог до четвртог разреда подручних одељења О.Ш ''Јован Јовановић Змај'' из Стопање, предвођени својим вероучитељима монахињом Теодором Спасојевић, Немањом Ћосићем и Виолетом Јефтић, као и учитељима који предају у тим школама, пошли су на поклоничко путовање, том приликом обишли су храм светог Саве у Краљеву, где су просуствовали светој Литургији на којој су учешће узели и сами ученици. Након одлужене свете Литургије наставило се даље. Посећена је и црква светог великомученика кнеза Лазара у Матарушкој Бањи, где љубазност и гостопримство старешине ове светиње протојереја-ставрофора Љубинка Костића није изостало, деца су се упознали са историјом храма и уживали у прелепој архитектури. За крај овог поклоничког путовања посећен је један од најлепших и најзначајних манастира средњовековне Србије манастир Студеница, где су се ученици упознали са историјатом ове светиње, али и сами показали своје знање о својој историји,  Ученици су провели време у разгледању манастирког комплекса, искористивши време и за игру у манастирској порти.

Нека би и ово путовање било на корист нашој благочестивој деци да израстају у честите људе на ползу своје Цркве и добро своје Отаџбине.