Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Мирољуб Милетић

На празник Вазнесења Господњег, верни народ жупског краја се опростио од свог дугогодишњег пастира, протојереја-ставрофора Мирољуба Милетића.

Свету Литургију у храму свих српских Просветитеља и Учитеља служио је протојереј-ставрофор отац Љубивоје Радовић, а опелом је, по благослову Епископа крушевачког Господина Давида, началствовао протојереј-ставрофор Драги Вешковац, секретар Епископа крушевачког, уз саслужење великог броја свештеника. Надахнутом беседом породици и верном народу се обратио прота Љубивоје. Отац Мирољуб сахрањен је на гробљу у Стањеву.

Протојереј-ставрофор Мирољуб Милетић рођен је 1950.  године у селу Риђевштица, које је надалеко чувено по великом броју свештеника, свештеномонаха, монаха и монахиња,  које је подарило својој Цркви. Богословију светих Кирила и Методија завршио је у Призрену. Свој пастирски рад започео је у Катрги код Чачка, а наставио као дугогодишњи парох у Ратају и Александровцу. Својим раскошним гласом и несвакидашњим даром за црквено појање улепшавао је многа црквена сабрања. Пензионерске дане проводио је у Александровцу где се и упокојио у свом породичном дому, на оданије Празника Пасхе, у касним вечерњим сатима, 4. јуна ове године.

Вечан ти спомен, достојан блаженства и трајне успомене, драги наш оче Мирољубе!