Света архијерејска Литургија у Горњем Ступњу код Александровца

????????????????????????????????????

Свети бесребреници и чудотворци Козма и Дамјан, који су лечили благодаћу Божијом, из љубави, данас су нас сабрали да нас излече од усамљености и себељубља, од саможивости и да нас покрену на радост сабрања.  Данас када црква горњоступањска слави показали смо да нећемо и не желимо живот без Христа Спаситеља без своје мајке Цркве. Зато је храм и порта црквена, на радост Неба и немир поднебесја, била испуњена множеством верних рода нашега.

Свету aрхијерејску Литургију служио је наш Владика Давид, наш пастир и доброжелатељ и својом беседом о Љубави данаснас оплемени и укрепи за дане будуће.

Пукотине храма горњоступањског које су настале на зидовима зубом времена, данас су почеле полако да нестају прво у нашим срцима а онда, ускоро, и пред нашим очима биће исцељене трудом народним и парохијског свештеника јереја Предрага Пајића уз пожртвоване чланове Црквеног одбора. После ломљења Славског колача наш Епископ доделио је признања трудбеницима за обнову храма, а онда је заиграла коло српска младост. Заиграла су и наша срца.

Радост је употпуњена донаторским ручком на коме су се скупила средства за наставак обнове ове наше светиње.

свештеник Вукман Петровић