Свечано прослављена слава цркве свете Петке у Мајдеву

„Ревност твоја и дела били су прикладни имену твоме истоимена,
исповедајуће твоју веру у Господа Христа као једину,
наследила си живот вечни Параскево мученице,
отуда нам изливаш исцељења и молиш се за душе наше". 
(Тропар глас 1.)
 
Празник преподобномученице Параскеве, којој је посвећена црква у Мајдеву, свечано је прослављен и ове године. 
 
Празнично бденије служио је високопреподобни отац Јован, духовник манастира Лешје, уз појање свештеника и студената Православног Богословског Факултета у Београду.
 
Светом Божанском Литургијом началствовао је високопречасни протојереј-ставрофор отац Љубивоје Радовић, уз саслуживање протојереја-ставрофора оца Новице Тасића, протојереја оца Христољуба Петронијевића и протојереја хаџи Верољуба Благојевића. Отац Љубивоје је у мудрој и надахнутој беседи нагласио непоколобиву веру коју је имала св. Петка, као и насушну  потребу ревносног хришћанског живота свих људи који ову дивну Светитељку у души, срцу и молитви непрестано призивају.
Након литије, пререзан је славски колач овогодишњег колачара госпође Светлане са породицом из Ломнице, а затим је послужен славски ручак. Велики број верника из ове парохије и различитих страна сабирао се читавог дана у овај храм да се поклони светим моштима преподобномученице Параскеве.
 
Поподне је служена вечерња служба и Акатист, а затим су ово саборовање улепшали чланови КУД-а из Бруса и Великих Купаца својим богатим програмом.
 
Преподобномученице Параскево моли Бога за нас и благослови све који долазе у твој свети храм!
 
Парох мајдевски
хаџи Верољуб Благојевић
протојереј