Владика Давид богослужио у Геронтолошком центру у Крушевцу

У петак, 16. августа 2019. године, на празник св. преподобних Исакија,Далмата и Фавста и преподобног Антонија Римљанина, Епископ крушевачки Господин Давид служио је свету Литургију у новом  Параклису светих  Захарије и Јелисавете у  Геронтолошком центру града Крушевца.
 
Трудом нашег Владике Давида, а у сарадњи са директорицом г-ђом Јеленом Мијаиловић и управом Геронтолошког центра, реализована је жеља свештеника и  корисника ове установе да се уприличи   богослужбени постор за служење свете Литургије.
 
Тим радосним поводом, Епископ Давид  је овом приликом освештао Параклис и у току свете Литургије обавио свету тајну крштења  сестре Славице Савић кориснице ове Установе.
 
Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Драги Вешковац, надлежни парох протојереј Ненад Радосављевић и протођакон Јован Миленковић. Чтецирали су теолози Марко Цветковић, Марко Ракоњац и богословац Димитрије Радосављевић. Појали су протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић и јеромонах Сергије Радивојевић. Својом пастирском беседом Епископ је захвалио Господу на овоме великом благослову, поздравио присутне, директора Геронотолошког центра г-ђу Јелену Мијаиловић, њену заменицу г-ђу Александру Вукојевић, лекаре и медицинско особље, све присутне кориснике и кориснице, наше вернике и духовну децу који су се овом приликом  причестили  и сјединили са Господом.
 
Владика је посетио и остале кориснике који нису били  у могућности да учествују у светој Литургији .