Прослављен празник Преображења Господњег у Брусу

„Преобазио си се на Гори Христе Боже,

показавши ученицима Својим

                                                          Славу Своју...“

 

На храмовну славу 19. августа 2019. године, на дан Светог Преображења Господњег у Брусу, Свету архијерејску Литургију служио је Епископ крушевачки  Господин Давид уз саслуживање Архијерејског намесника жупског протојереја Вукмана Петровића, протојереја Милана Костића, јереја Милана Качаревића и протођакона Андрије Јелића. Светој Литургији присуствовало је доста верника који су се причестили и узели учешће на светој Литургији. Епископ крушевачки Господин Давид предводио је Литију око храма Светог Преображења Господњег са верницима који су били присутни на резању славског колача, као и на освећењу грожђа.

Данас на Гори Таворској нетварна божанска светлост обасјала је  Свете Апостоле . И данас је откривена тајна људима коју су толико исчекивали: „Ово је Син мој љубљени, који је по мојој вољи“, том приликом је посведочено да је Христос једносуштан Оцу. То само може Отац да каже јер је то сведочанство које родитељ исказује.

Радост данашњег дана употпуњена је на свечаној седници Општине Брус на којој је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид.

 

вероучитељ Слободан Шљивић