Литургијским сабрањем у Шанцу на зачеће светог Јована Крститеља прослављена  је четврта годишњица од мироточења престоне иконе овог Светитеља

У недељу 06. октобра 2019. године у храму Свете преподомно мученице Петке Римљанке у Шанцу по други пут је литургијски прослављено новоосновано колачарство којим се и литургијски  у годишњем  кругу поред акатиста који се служи сваког понедељка прославља ово чудо Божије и милост светог Јована  Претече и Крститеља. Свету Литургију је служио протојереј-ставрофор отац Мирослав Николић, парох мудраковачки, за време чијег опслуживања парохије шаначке је икона мироточила, а саслуживао је протојереј-ставрофор Слободан Стојановић пезионисани парох обрешки. Мироточење иконе је примећено на празник Цара Константина и царице Јелене 03. јуна 2015. год. а за празновање ове духовне радости шаначких парохијана узет је први од седам у низу празника који је посвећен овом светитељу за кога је сам Господ Исус рекао да је највећи од мужа и жене рођени. Зачеће светог Јована  Претече и Крститеља је прво  звоно и глас Благовеститеља Господњег који најављује почетак спасоносних догађаја у икономији спасења, те га и ми узесмо да као такав глас буди и наша срца и душе да припремамо и приправљамо пут за сусрет са Господом.

Литургијско сабрање је настављено у црквеној сали трпезом љубави коју је за сабране  уприличио овогодиљњи колачар Јовица Илић са својом породицом и верним народом.

Радуј се велики Јоване, Пророче, Претечо и Крститељу Господњи.