Света Литургија на празник светог Нектарија Егинског Чудотворца

На празник светог Нектарија Егинског Чудотворца, у Саборном храму светог великомученика Георгија у Крушевцу, служен је Акатист и света Божанствена Литургија. И ове године учешће на светој Евхаристији узео је велики број наших парохијана који су дошли и на поклоњење частици светих моштију св. Нектарија Пентапољског Чудотворца, која се чува у нашем храму.

 Светим сабрањем началствовао је протојереј мр Александар Ерић, а саслуживали су протојереј-ставрофор Љубиша Милошевић, протојереј-ставрофор Драгиша Јовановић, јереј Стефан Петровић и протођакон Андрија Јелић
 
Многи од верника принели су своје славске колаче у знак захвалности и благодарности  према Светитељу који је нама познат као исцелитељ од тешких болести  и различитих  карцинома. Освештан је и преломљен колач овогодишњих  црквених  колачарки г-ђе др Драгане Мраковић и г-ђе Славке Ђошић из Крушевца и њихових породица.
 
Светом Причешћу приступио је велики број верника који су се припремили да се сједине са Васкрслим Господом који нас све  благосиља и освећује .
 
Послужењем  за све присутне и Трпезом љубави у парохијском дому настављено је литургијско славље.
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић