У Регионалној привредној комори у Крушевцу одржан традиционални Божићни доручак

У Регионалној привредној комори у Крушевцу одржана је Свечана седница Парламента привредника Расинског округа – традиционални Божићни доручак који Комора организује шести пут за привреднике, представнике локалне самоуправе и госте.

Привреднике, представнике локалних самоуправаи госте Божићног привредног доручка поздравио је домаћин скупа, директор Регионалне привредне коморе Крушевац Предраг Вукићевић, пожелевши да ова година буде још успешнија од претходне.

Скуп је благословио Владика крушевачки Господин Давид.

-Драго ми је је што је Крушевац претходну годину завршио успешно ‘ активно настављамо да стварамо добро пословно окружење, нагласила је градоначелница Јасмина Палуровић.

Након уручења посебног поклона Његовом Преосвештенству Епископу крушевачком Господину Давиду, престижна признања, повеља и златник за кавалитет производа уручени су власнику и оснивачу предузећа Антић Коста из Сталаћа. Основна делатност предузећа је производња металне галамнтерије, а деведествогоодишњем Кости Антићу ово признање је веома драго.

Награда за допринос развоју туризма припала је породичном газдинству Винарија Ћосић из Виткова код Александровца.

Предузеће Микро Лајн Трстеник добитник је награде за допринос развоју приватног предузетништва. Главни производни програм предузећа је производња и сервис стоматолошких инструмената. Микро лајн је од прошле године активно укључен и у програм Владе Србије којим се поспешује систем дуалног образовања.

Награда за допринос развоју локлане заједнице припала је Компанији БГ ПРОДУКТ 1996 Крушевац. БГ Продукт је је за више од две деценије пословања прешао завидан пут, од производње тестенина, што је у почетку била примарна делатност до данас широког асортимана производа из тзв. Слатког света. Поверење које потрошачи имају у наше производе један је од разлога сталног проширивања капацитета и унапређења целокупног пословања компаније основни је мото БГ Продукта. Признање је уручено директору и власнику БГ Продукта Бобану Гашићу.

Награда за извозника године припала је Компанији Кромберг и Шуберт Крушевац. Угледна светски позната компанија је 14. јуна 2018. свечано отворила свој нови производни погон у Србији и то баш у Крушевцу. До данас Кромберг и Шуберт са значајним улагањем од преко 20 милиона евра и у овом тренутку 1300 запослених показао је своју посвећеност градуКрушевцу и подручју централне Србије.

Менаџер године је власник компаније Техноградња Крушевац Јанко Милетић. Техноградња данас послује са укупно 265 радника, а за остваривање добрих резултата поред пословне умешности квалитетног и стручног кадра, неопходна је квалитетна механизација коју Техноградња поседује. Пословна филозофија власника Техноградње Јанка Милетића је – да у послу морате окупити квалитетне и стручне људе и да их морате мотивисати коректним плаћањем па ће послов9и бити квалитетно и у ртоку завршени, а све то уз поштовање инвеститора.

Привредни божоћни доручак програмом је употунио црквени хор Свети кнез Лазар.

Извор: РТК