Литургијско славље у цркви Лазарици

Празник Светог Кирила Словенског и Преподобног Авксентија је у цркви Лазарици, у четвртак 27. фебруара, свечано литургијски прослављен. Свету Божансвену Литургију служио је јеромонах Сергије (Радивојевић) уз саслуживање протојереја-ставрофора Драгог Вешковца, Будимира Којића и Љубивоја Радовића, јереја Жељка Марковића, Милана Тодосијевића и Стефана Поповића.

На Литургији су, поред мноштва верног народа града Крушевца, присуствовали и држали певницу и драги гости Епархије крушевачке професори и ученици Музичке школе из града Катерине из Републике Грчке, на челу са директором школе господином Георгиосом Вардакостасом и професором византијског појања и протопсалтом Лазаросом Тцорбадцидисом.

Отац Жељко Марковић, старешина Цркве Лазарице је, у име свештенства и верног народа, изразио у поздравној беседи добродошлицу драгим гостима, и посебну радост, што је свима подарена од Бога прилика да осете и доживе у Светој Литургији нераскидиво јединство у љубави и вери православној братских грчког и српског народа. Радост литургијског заједничарења настављена је на Трпези љубави у парохијском дому цркве Лазарице.

Јеромонах Сергије (Радивојевић)