Педесетница у крушевачком насељу Мудраковац

Празник Силаска Духа Светога на Апостоле свечано је прослављен у цркви Свете Тројице у Мудраковцу. Светом Литургијом је началствовао старешина цркве протојереј Иван Цветковић,уз саслуживање протојереја-ставрофора Живојина Којића и протојереја-ставрофора Мирослава Николића, пароха I мудраковачког, уз учешће бројног народа и одговарање певнице предвође протиницама Сањом Николић и Драганом Цветковић. Апостол је читао господин Ненад Анђелковић, професор историје. О. Иван је надахнуто беседио о проналажењу излаза из разних данашњих искушења хођењем јединим правим путем, објашњавајући Христове речи празничног Јеванђеља: "Ја сам светлост свету: ко иде за мном неће ходити по тами, него ће имати светлост живота.'' (Јн.8,12). Сусрет са Христом, Који је "светлост свету'', је у радости евхаристијског сабрања. Господу свагда требамо да благодаримо на свему што нам даје и да се не смућујемо обећањима о бољим временима или бризи шта ће бити сутра. Господ је једина реланост и Истина, Који је свагда исти – Отац и Син и Свети Дух, Један Бог у Три Личности вечно постојећи, Који нам Једини може даровати оно што нам је најпотребније - живот вечни.  Приступајући Светој чаши многи верници су данас у цркви Свете Тројице "окусили како је добар Господ'' и осетили радост пуног литургијског заједичарења.

Након Свете Литургије извршен је литијски опход око цркве и преломљен славски колач. Колачар храмовне славе господин Александар Станковић припремио је богато послужење у црквеној порти за све присутне, а за следећу годину колачарство је преузео господин Коста Стевановић.

Сутрадан, другог дана прославе Празника, свету Литургију је служио парох II крушевачки превитер Недан Драгичевић уз саслужење проте Мирослава Николића. Апостол је прочитао теолог г. Марко Ракоњац. 

По заамвоној молитви, обављен је трократни опход око свете цркве, те је испред храма пререзан славски колач који је припремио овогодишњи домаћин г. Бобан Павловић из Мудраковца.