Света архијерејска Литургија у манастиру Грабово

Благословен јеси Христе Боже наш,

Који си показао Апостоле премудрим ловцима,

пославши им Духа Светог. Помоћу њих си задобио Васељену,

Човекољупче слава Ти!

 

Трећег дана Педесетнице, на Духовски уторак, 09.06.2020. год. Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид началствовао је светом архијерејском Литургијом у манастиру св. ап. Петра и Павла у Грабову. Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник ћићевачки протојереј Владица Столић, парох витошевачки јереј Дејан Савић, протођакон Његовог Преосвештенства Андрија Јелић и ђакон Ненад Матић.

Епископу су чтецирали: Велибор Бркић и Димитрије Столић, док су за певницом умилно појали: Весна и Сара Столић, Софија Матић и Милан Ђорђевић .

Након прочитаног одељка из Јеванђеља, наш Архипастир Епископ Давид својом очинском беседом обратио се окупљеном верном народу.

По завршеној светој Литургији Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид је са свештенством и верницима узео учешћа у Трпези љубави за коју се постарала настојатељица манастира монахиња Агапија.

По повратку у престони град Крушевац Епископ Давид обишао је храм св. Петке у Витошевцу као и парохијски дом и пароха витошевачког јереја Дејана Савића и његову породицу.

 

јереј Милош Пешић