Празник Светог Саве литургијски прослављен у граду Крушевцу

Свети оче Саво, моли Бога за нас !

 
 
На празник Светог оца нашег Саве, првог Архиепископа српског, 27. јануара 2021. године, Епископ крушевачки Господин др Давид служио је свету Литургију у Саборној цркви светог Ђорђа у Крушевцу.
 
Епископу су саслуживали свештеници и свештенођакони саборног храма: протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић, протојереј Ненад Радосављевић, протојереј Александар Ерић, јереј Ненад Драгичевић, јереј Андрија Јелић, протођакон Јован Миленковић и ђакон Ненад Матић.
 
Владика Давид је вернима и деци честитао празни са посебном радошћу и изговорио беседу говорећи о значају Светог Саве као Христовог угодника из нашег српског рода, о његовом духовном и културном раду и успеху за српску Државу и Цркву.
 
Славски  колач, жито и вино  овогодишњих свечара породице о. Ненада Драгичевића попадије Весне и деце Анисије, Симона и Јефимије, Владика Давид је принео и освештао после заамвоне молитве, пожелевши им свако добро, радост и благослов у Господу, а за наредну годину славски колач примила је породица Сакић из Крушевца -  Драган, Вера и Ана Сакић.
 
Благољепију свете Литургије допринели су појци, теолози и вероучитељи нашег  светог храма.
 
На крају Литургије отпојана је химна Светом Сави и  уприличен је  дечији рецитал, а Владика Давид  је свима поделио припремљене поклоне. 
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић