Уснула је у Господу монахиња Јелена Богићевић

Дана 22. фебруара ове године уснула је у Господу монахиња Јелена сестра манастира св. апостола и јеванђелиста Луке у Бошњану.

Рођена je 24. септембра 1949. године у селу Пиштану општина Пећ, од родитеља Љубомира и Гроздане. Свој монашки пут сестра Коса започела је у манастиру Наупара где је провела као искушеница девет година.

Замонашена је код свога брата по телу игумана архимандрита Алексеја у манастира св. апостола и јеванђелиста Луке 22. марта 2003. године, на дан манастирске славе од стране тада надлежног архијереја владике шумадијског г. Јована.

Учествовала је свом душом у обнови манастира па је  тако истрошила и своје здравље, оболела је прошле године али је до краја овоземаљског живота била свесна и савесна и на ногама.

Од своје заоставштине даровала је велики иконостас у новосаграђеној саборној цркви нашег манастира, и два звона за покој душе родитеља чији звуци испуњавају парцанску парохију.

У моменту уношења ковчега са њеним телом у саборну цркву док су звонила звона присутни су приметили да је икона св. Луке замироточила.

То нам је била утеха и вера да ће душу наше скромне мати Јелене, св. Лука  пратити на  путу у Царство Божје.

Дана 24. фебруара, после свете заупокојене Литургије и опела на којем је узело учешћа петнаест свештеника и двојицом ђакона, секретар протојереј-ставрофор Драги Вешковац се у име нашег владике г. Давида опростио са покојном мати Јеленом  дирљивом беседом.

Братство манастира св. апостола и јеванђелиста Луке

IMG_20210301_185633 (1)

Гроб мати Јелене