Света Литургија и исповест свештенства Архијерејског намесништва жупског

У петак, 23. априла 2021. године Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Давид служио је Литургију пређеосвећених Дарова у храму Светих српских Просветитеља и Учитеља у Александровцу.

Епископу су саслуживали: архијерејски намесник жупски протојереј Вукман Петровић, парох бруски протојереј-ставрофор Градимир Милојевић, парох александровачки протојереј Драгољуб Поповић, парох  великоврбнички протојереј Брана Павловић, ђакон Ненад Матић и ђакон Илија Ракановић.

После свете Литургије и поучне беседе Епископа Давида верном народу, Епископ је обишао радове на парохијском дому, а затим је заједничарење настављено у црквеној сали  где су сви обедовали. У току трпезе љубави ђакон Илија Ракановић је одржао кратко предавање на тему „ Улога лаика у области свештенодејства“. По завршетку предавања, по благослову Епископа, свештеници су се надовезивали на предавање и из богате ризнице своје парохијске службе  износили своја искуства у погледу савремених питања која се тичу активног учествовања верника у богослужбеном животу Цркве.

 

Ђакон Илија Ракановић