Прослава храмовне славе Тројичиндана у Мудраковцу

17

Храмовна слава свечано је прослављена у цркви Свете Тројице у Мудраковцу.

На празник Силаска Светог Духа на Апостоле, 20. јуна 2021. године, светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Мирослав Миленковић, уз саслуживање пароха I мудраковачког протојереја – ставрофора Мирослава Николића. Мноштво народа учествовало је у светој Литургији. Апостол је читао Ненад Анђелковић.

Славски колачар био је Коста Стефановић, пореклом из села Заскок код Урошевца.

Отац Мирослав Миленковић обратио се присутном народу након ломљења славског колача. У беседи је истакао да је испуњен радосним осећањима што има прилику да поново служи у цркви Свете Тројице, присећајући се како је пре двадесетак година са мештанима насеља Мудраковац учествовао у изградњи ове цркве, нескривајући да му је драго што је црквени живот у Мудраковцу веома напредовао.

На Духовски понедељак, светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић, старешина храма св. Ђорђа у Крушевцу, уз саслуживање пароха II мудраковачког и старешине храма Свете Тројице у Мудраковцу протојереја Ивана Цветковића и пароха II крушевачког јереја Ненада Драгичевића.

Апостол је читао чтец Никола Николић, апсолвент на Богословском факултету.

Отац Ђорђе је беседио након прочитаног јеванђеља о величанствености празника који прослављамо. Славски колачар био је Добрица Ђокић из Мудраковца.

На светим богослужењима су појале протинице Драгана Цветковић и Сања Николић, заједно са верним народом. Литијски опход око цркве обављен је и првог и другог дана празника, по устаљеном обичају. За све присутне колачари су припремили богато послужење.