Света архијерејска Литургија и рукоположењâ у цркви светог Јована на Багдали

16

Божанска благодат која свагда немоћи исцељује и недостатке допуњује“ излила се на нове посланике на њиви Господњој у храму светог Јована Крститеља на Багдали, у Недељу четврту по Духовима, на дан када наша света Црква прославља преподобног Атанасија Атонског и светог Сергија Радоњешког.

Полагањем руку Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Господина Давида, на главу ђакона Андрије Лазаревића излила се благодат увевши га у презвитерски чин како би убудуће стајао пред престолом Господњим и проповедао јеванђеље о Царству Божјем кроз презвитерску службу која му је поверена.
 
Сећајући се службе Првомученика и Архиђакона Стефана, руке Првојерарха Епархије крушевачке положене су и на главу вероучитеља Стефана Миладиновића увевши њега у свештенођаконски чин.
Литургијско славље додадно је увеличано саслуживањем: протојереја-ставрофора Драгија Вешковца, протојереја-ставрофора Будимира Којића, протонамесника Срђана Миленковића, јеромонаха Сергија Радивојевића, ђакона Мирослава Николића из Епархије бачке и ђакона Епархије крушевачке Ивана Петронијевића, Душана Маговца и Ненада Матића. 
 
Ђакон Стефан Миладиновић