Света архијерејска Литургија у крушевачком насељу „Уједињене Нације“

На дан када Света Црква прославља празник светог великомученика Димитрија, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Г. Г др Давид началствовао је литургијским сабрањем у храму светог апостола Павла и светог Николаја Мириликијског у крушевачком насељу Уједињене Нације. Епископу и духовном Оцу наше Епархије саслуживали су: Вископречасни Архијерејски намесник крушевачки протојереј – ставрофор Будимир Којић, старешина храма протојереј Игор Шљивић, протојереј Владица Столић, епархијски ђакон Ненад Матић и ђакон при овом храму Милан Вешковац. Ово је уједно била и прва канонска посета Архијереја новооснованој четвртој Црквеној Општини при парохији светог апостола Павла и светог Николаја  Мириликијског у Крушевцу.

Велики број присутних верника дочекао је радосно свог Архијереја и узео учешћа у светој Литургији и причестио се Телом и Крвљу Христовом.

На крају свете Литургије Епископ и духовни отац благословио је верни народ тумачивши одељак из прочитаног Апостола и Светог Јеванђеља истичући значај данашњег празника и примир светог великомученика Димитрија  да његова вера у Живог Господа буде нама пример, а његова храброст буде нама охрабрење у овим тешким временима, и да сами себе као и храм у коме се налазимо изграђујемо у љубави Христовој.

Ово духовно и радостно сабрање настављено је послужењем спремљеним великом љубављу братства овог Светог храма.

 

Ђакон при храму Светог Апостола Павла и Светог Николаја у Крушевцу

Милан Вешковац