Света Литургија и рукоположење у Саборном храму у Крушевцу

У недељу пред празник Христовог Рождества, 2. јануара 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Господин Давид  началствовао је литургијским сабрањем у Саборном храму светог Георгија  у граду Крушевцу .

Владици Давиду су на светој Литургији саслуживали: протојереји-ставрофори Ђорђе Милојковић, Цветан Топличанин, Драгиша Јовановић, Будимир Којић, Новица Тасић, те протојереји Драгић Илић, Милош Костић, јереј Милан Тодосијевић, протођакон Јован Миленковић и ђакони Ненад Матић и Јован Јовановић.

Овом приликом је Епископ је у чин презвитера рукоположио досадашњег ђакона цркве Лазарице Јована Јовановића из Крушевца.
 
На крају свете Литургије Епископ је честитао вернима празник Светих Отаца по телу Господа нашег Исуса Христа, упутивши им очинско и пастирско слово говорећи о празнику о подједнакој  љубави Божјој према сваком човеку било ког узраста и пола био, указујући да смо сви битни и потребни за изграђивање Цркве као Тела Христовог.
 
После св. Тајне Причешћа, на крају свете Литургије, Владика Давид је свим присутним верницима, деци и одраслима, као духовни отац и наш Архијереј поделио  благослов и поклоне, а свештенсво и народ честитало му празник Оци.
 
Новорукоположени јереј Јован Јовановић је са својом породицом припремио Трпезу љубави и послужење за присутне вернике у парохијској сали црквеног дома.
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић