Божићна Литургија и рукоположење у Саборном храму светог Георгија у Крушевцу

07.01.2022 Sveti Djordje-45
Слава Богу на висинама а на земљи мир међу људима

 
На празник Рођења Господа и Спаса  нашег Исуса Христа, у петак 7. јануара 2022. године, Његово Пресвештенство Епископ крушевачки Господин Давид служио је свету Литургију којој је предходило празнично јутрење.
 
Епископу су на светој Литурији саслуживали: протојереји-ставрофори Ђорђе Милојковић, Будимир Којић, Цветан Топличанин, Драгиша Јовановић, Живојин Којић, протојереји Драгић Илић, Александар Ерић, јереји Ненад Драгичевић, Андрија Јелић и Јован Јовановић, протођакон Јован Миленковић и  ђакон Ненад Матић.
 
Овом приликом је владика Давид у чин свештенођакона рукоположио дипломираног теолога и вероучитеља Ђорђа Којића, сина високопречасног проте-ставрофора Будимира Којића и протинице Снежане из Крушевца.
 
Посланицу Његове Светости Патројарха српског Господин Порфирија и свих Архијереја наше свете Српске Православне Цркве прочитао је старешина храма протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић.
 
Саборни храм је био испуњен верним народом, децом и одраслима, који су се припремили за свето Причешће и кроз свету Чашу сјединили се са Господом на спасење и живот вечни.
 
Слава и хвала Господу на овоме дану уз најрадоснији поздрав
 
МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !
ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић