Света архијерејска Литургија у Ћићевцу на дан празновања Светог Саве

27.01.2022 Cicevac-32

„Ускликнимо с љубављу светитељу Сави“ - орило се црквом Светог Саве у Ћићевцу где је о Савиндану 2022. лета Господњег Његово преосвештенство Епископ Крушевачки господин Давид узнео молитве Триличноме Богу. Владици Давиду је саслуживало братство овога светога храма, протонамесник Срђан Миленковић, презвитер Драган Смиљанић, ђакон Стефан Миладиновић и ђакон Ненад Матић.                       

Поучени речју нашег Архипастира приликом тумачења јеванђељског одељка, да треба да постанемо врата кроз која ће сви који прођу наћи утеху, заштиту, заступништво и уздање у Господа не преостаје нам ништа друго до да стражимо и угледамо се на пастира доброг, Светог Саву.                     

На крају свете архијерејске Литургије, освећени су славски колач и жито поменувши имена овогодишњих и будућих колачара како би им Дародавац свих добара узвратио за њихову несебичну љубав. Сва пажња је потом усмерена на децу која су пригодним рецитацијама подсетила на величину и значај Светог Саве а за уложени труд, „малим људима“ уручени су пакетићи које су несебично донирали маркети „Трапић“ и „Мост“.

ђакон Стефан Миладиновић