Архијерејска Литургија у недељу Православља у Крушевцу

У прву недељу свете Четрдесетнице 13.марта 2022.год.- недељу  Православља , Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид началствовао је Евхаристијским сабрањем у Саборном храму светог великомученика и победоносца Георгија у Крушевцу.
Епископу Давиду су саслуживали:
протојереји-ставрофори Ђорђе Милојковић, Љубиша Милошевић, Драгиша Јовановић, Цветан Топличанин,протојереји Ненад Радосављевић, Драгић Илић, јереј Андрија Јелић и ђакон Ненад Матић.
Појали су појци саборног храма а апостол је прочитао вероучитељ Давид Јањић.
По прочитаној перикопи из Јеванђеља Епископ Давид је изговорио беседу, тумачећи прочитани текст верном народу, говорећи о томе да се ми хришћани у светом причешћу најприсније сједињујемо и сусрећемо са васкрслим Господом и постајемо сапричасници и удеоничари вечнога спасења, појаснивши вернима смисао и потребу прослављања победе Православља.
На крају свете Литургије по устаљеном поретку свете Цркве Православне за овај дан, одслужен је молебан за све оне који су отпали од вере светих отаца да се врате на прави пут Јеванђеља Христовог и прочитан је ,,Синодикон,, којим се анатемишу сви они који су кварили и кваре учење светих отаца и погрешно уче друге, а похваљују они који су поштовали,  сачували, живели по вери и нама предали као бесцени дар.
Свето сабрање настављено је трпезом љубави у парохијском дому саборног храма.
 
протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић
 
 
 
Фото: Стефан Перовић