Предавање о. Драгића Илића на тему “Православље: Победа људског достојанства“ у Крушевцу

По благослову Његовог Преосвештенства епископа крушевачког Господина Давида братство храма је организовало циклус великопосних предавања при храму Светог Ђорђа у Крушевцу. Овонедељно предавање је одржао Високопречасни протопрезвитер Драгић Илић, привремени парох пети крушевачки при храму Светог Ђорђа у Крушевцу.

Протопрезвитер Драгић Илић је свештеничко дете, тако да је од малена стасавао уз олтар храма Божјег. Своје богословско образовање је стекао у богословији Светог Саве у Београду, а потом на Православном богословском факултету у Београду. Рукоположио га је тадашњи епископ нишки, а потоњи патријарх српски Господин Иринеј (Гавриловић). Именовани свештеник је од 1995. године сабрат овог светог храма, а поред редовних парохијских дужности од 1996. године је водио школу веронауке „Свети Николај Жички“ при храму Светог Ђорђа у Крушевцу, такође је водио и Летњу школу веронауке за одрасле. Када  је веронаука враћена у редовни школски систем, 2001. године, постаје и катихета (вероучитељ) у крушевачкој Гимназији. У својој биографији бележи велики број публикација у којима пре свега доминира историографски опис догађаја и личности крушевачког краја.

Предавач је на примеру живота двојице крушевачких црквених достојника , Павла Пудла и Јеврема Јеше Новаковића , то јест односу према њима и њиховим породицама, али и самим тумачењем светописамских стихова из књиге Постања о стварању човека анализирао и представио јавности победу људског достојанства.