Предавање о. Љубивоја Радовића на тему “ Јер се таквим жртвама угађа Богу 20.03.2022“ у Крушевцу

По благослову Његовог Преосвештенства епископа крушевачког Господина Давида братство храма је наставило са реализацијом циклуса великопосних предавања при храму Светог Ђорђа у Крушевцу. Овонедељно предавање је одржао високопречасни протојереј-ставрофор Љубивоје Радовић, умировљени парох крушевачки.

Свештеник Љубивоје Радовић је рођен пре 70 година у селу Лопаш код Трстеника, од оца Милутина и мајке Љубинке. Призренску Богословију завршава 1970. године. Пре 47 година на Ђурђевдан рукоположен је за ђакона у манастиру Врађевшница, а дан потом за јереја у манастиру Жича.
Служио је Богу и народу у селу Луке, потом у цркви Светог цара Константина и царице Јелене у Ивањици, а од 1982. године служи у Пироту у цркви Рождества Господа
Исуса Христа. Од 1990. године служи у цркви Лазарици, у Крушевцу,
у којој је старешина у периоду од 1996. до 2007. године.
Чин протојереја носи од 1998. године а чином ставрофора удостојен је 2000. године. Од 2013. године служи у цркви Светих Козме и Дамјана у Крушевцу, и не само ту.
Са свештенством цркве Лазарице и града Крушевца обнавља духовни и црквени живот у цркви Лазарици и
граду, а уз прилоге верног народа настојатељ је изградње новог црквеног дома Лазарице. Сведок је и учесник процеса враћања цркве у народ и народа у цркву након пет деценија отвореног богоборства.
Протојереј-ставрофор Љубивоје Радовић је један од покретача и уредника часописа „Православна вера и живот“, а потом и одговорни уредник. Један је од оснивача црквене библиотеке при Лазарици. Радио је и као катихета у ОШ "Вук Караџић". Писац је прилога, поука и текстова из области пастирског живота. Плодну сарадњу са медијима (РТК, Победа, РТС, ТВ Плус, новине Град и другим) сматра начином да се реч Божија чује у сваком дому. Још један од начина да се реч Божија чује су и његове књиге беседа и поука: Глас Вапијућег, Горе имајмо срца, У Царству Твоме, Стајање пре Богом и последња у низу књига јесте: Лепта.
О стилу проповеди и изражавања свештеник Александар Ерић, парох први крушевачки при Цркви Светог Ђорђа у Крушевцу, написао је у уводу једне од књига оца Љубивоја Радовића: "Сјајно, помислио сам! Зна отац Љуба мајсторски да подеси животну фреквенцију...струне његове беседничке лире нису пренатегнуте, његов стил није мађионичарски. Све је некако наштимовано и избалансирано".
 
Говорећи на стихове из Посланице Јеврејима Светог апостола Павла отац Љубивоје нас је подсетио и позвао да доброчинство и заједништво не заборављамо; јер се таквим жртвама угађа Богу.