Света Ахијерејска Литургија у Горњем Рибнику

          У данима када наша Света Црква слави Свето Христово Преображење,  у недељу 21. августа  2022.године, парохија рибничка са својим парохијанима и свом околином, имала је несвакидашњу радост и част, да је посети духовни отац и Епископ Крушевачки, господин доктор Давид,  доносећи Свете благослове и речи утехе, које су мелем на духовним ранама,  благочестивога народа, задобијеним у борби против греха и највећег непријатеља рода људскога.  Управо о тој борби нас је наш духовни отац и владика поучио, тумачећи недељно јеванђеље,  на Светој Литургији, са поруком да никада не одустанемо у тој борби.

          Његовом Преосвештенству су саслуживала пречасна господа протојереј ставрофор Драги Вешковац, секретар епархијски, протојереј ставрофор Милосав Егерић, намесник трстенички, јереј Мирољуб Симеуновић, старешина храма Свете Тројице у Трстенику и надлежни парох Ивица Пауновић, који је љубављу свога Епископа, уздигнут  у чин протојереја, примајући га као обавезу да још брижније и марљивије се посвети свом духовном узрастању и бризи за поверено му стадо.

          Радост тога дана је трајала и после Свете Литургије, уз трпезу љубави коју је припремио верни народ парохије, и уз песму и свирку појаца ове парохије.

Парох рибнички

Протојереј Ивица Пауновић