ПРЕДАВАЊА УМИРОВЉЕНОГ ЕПИСКОПА ЗАХУМСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКОГ И ПРИМОРСКОГ Г. АТАНАСИЈА

Предавања јеромонаха Атанасија (Јевтића), одржана између 1985. и 1990. године

Јеромонах Атанасије (Јевтић)

 

» Бог и Човек у Библији и животу (1988.)

» Циклус предавања (1985-1986.) *

» Хришћанска есхатологија (1988.)

» Хришћанска етика (1987.)

» Катихизис (1990.)

» Литургија и екологија (1989.)

» О Литургији (1989.)

» О спасењу *

» Однос човека са Богом (1987.) *

» Однос Цркве и... (1986.)

» Патрологија

» Посланице апостола Павла из тамнице

» Ранохришћанска Црква (1988.)

 

* С обзиром да се ради о циклусима предавања, поред о. Атанасија предавачи су такође и о. Иринеј (Буловић) и о. Амфилохије (Радовић).


 

Предавање "Човек - биће подвига", Подгорица

Његово Преосвештенство умировљени владика захумско-херцеговачки Г. Др Атанасије (Јевтић) одржао је у суботу 29. децембра у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици предавање на тему "Човек - биће подвига".

Опширније...

 

Предавање "Свети Цар Константин - лик и дело", Ниш

Предавање Његовог Преосвештенства умировљеног Епископа захумско-херцеговачког Г. Атанасија на тему "Свети Цар Константин - лик и дело" које је одржао у недељу 28. децембра 2012. године под сводовима Светосавског здања у Нишу.

Опширније...

 

Предавање "О Пресветој Богородици", радио Светигора

У емисији "Катедра" поводом празника Ваведења Пресвете Богородице, из архиве нашег радија, доносимо предавање Његовог Преосвештенства умировљеног Епископа захумско-херцеговачког Г. Атанасија "О Пресветоj Богородици".

Опширније...

 

Предавање "Човек са Христом - у Христу, у Цркви", манастир Острог

У оквиру острошких Духовних вечери, које се суботом увече организују у Горњем манастиру Острог, 21. јула текуће године предавање је одржао Његово Преосвештенство умировљени Епископ захумско-херцеговачки Г. Атанасије на тему "Човек са Христом - у Христу, у Цркви".

Опширније...

 

Предавање "О Ави Јустину Ћелијском и Врањском", Врање

Предавање Његовог Преосвештенства умировљеног Епископа захумско-херцеговачког Господина Атанасија о Ави Јустину Ћелијском и Врањском, које је одржао поводом прославе празника Преподобног Јустина Ћелијског и Врањског, 12. јуна 2012. године у сали Црквене општине Врање.

Опширније...

 

Предавање "Свети Јован Владимир - Пречиста Крајинска и раскол", Бар

У организацији Црквене општине Бар и Одбора за изградњу Саборног храма Светог Јована Владимира, први пут ове године организују се дани Светог Јована Владимира. Умировљени Епископ захумско-херцеговачки Г. Атанасије (Јевтић) одржао је предавање на тему: "Свети Јован Владимир - Пречиста Крајинска и раскол" у сали Скупштине општине Бар 31. маја 2012. године.

Опширније...

 

Предавање "Христос вечна пасха", Подгорица

Његово Преосвештенство Епископ Атанасије (Јевтић) у недељу 13. априла 2008. године у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици у организацији Братства православне омладине Свети Симеон Мироточиви одржао је предавање на тему "Христос вечна пасха".

Опширније...

 

Предавање "Како је диван и велик човек, када је човек", Требиње

Предавање Његовог Преосвештенства умировљеног Епископа захумско-херцеговачког Г. Атанасија на тему "Како је диван и велик човек, када је човек" које је одржао у недељу 8. априла, на празник Уласка Господа и Спаса нашег Исуса Христа у Јерусалим – Цвети, у Епархијском дому у Требињу.

Опширније...

 
Још чланака...